News

Hidrologii anunță risc de inundații pe râuri din 15 bazine hidrografice

Hidrologii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis o atenționare de Cod galben, valabilă începând de astăzi, de la ora 15:00, până marți, la ora 12:00.

În intervalul menționat se pot depăși cotele de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someş, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna şi Jiu, în județele: Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Caraș Severin, Timiș, Gorj și Mehedinți.

“Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații. Personalul Administrației Bazinale de Apă Jiu monitorizează cursul de apă al râului Jiu urmărind evoluția situației hidrometeorologice.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.      COD GALBEN: Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații.

Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare”, au transmis specialiștii ABA Jiu.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button