Societate

Fost premier, în vizită la UM Sadu. Ce a promis

Președintele Partidului Național Liberal, fostul premier Nicolae Ciucă, a fost prezent, miercuri, în județul Gorj.

Nicolae Ciucă a vizitat Uzina Mecanică Sadu înainte de a veni la Târgu-Jiu pentru a se întâlni cu activul Partidului Național Liberal și candidații la cele mai importante funcții în județ, la alegerile locale din 9 iunie.

Fostul premier a promis sprijin pentru fabrica de armament. Potrivit liderului sindical din cadrul Uzinei Mecanice Sadu, Marius Borcan, după alegerile din 9 iunie, urmează să aibă loc o nouă întâlnire, la București, cu Nicolae Ciucă și responsabilii din ministere pe tema viitorului uzinei.

“O delegație condusă de domnul președinte al Senatului, fost premier al României, comandant al Armatei Române, ministrul al Apărării, a fost prezent în mijlocul nostru, ne-a onorat acest lucru, iar după 2 ore de lucru pe care le-am avut cu delegația se pare că ne îndreptăm spre lucruri extrem de bune. Adică în sensul că avem promisiuni ca, până la sfârșitul anului 2024, să găsim o soluție cu Ministerul Apărării Naționale pentru a ne putea asigura pe termen scurt câteva comenzi către Uzina Mecanică Sadu prin care să putem să salvăm locurile de muncă, să ducem mai departe Uzina Mecanică Sadu.

Au mai fost și alte probleme pe care le-am pus pe tapet, se pare că și acolo am găsit soluții, dar a rămas ca, după data de 9 iunie, după alegeri, conducerea Uzinei Mecanice Sadu, împreună cu ministerele de resort, chiar și cu domnia sa, probabil și la nivel de prim-ministru, vom avea aceste discuții pentru a le concretiza și a putea merge mai departe. Au fost achiziționate o parte din noile tehnologii, o mare parte, și sperăm să fie așa, se pare că, în luna decembrie, ar ajunge în curtea unității și bineînțeles că, anul viitor, îl vom începe cu dreptul, dacă se va întâmpla acest lucru și sperăm să se întâmple, să putem să găsim și resursele financiare pentru plata TVA-ului și tot ce mai ține de toate aceste lucruri. Acest lucru nu e un efort atât de mare, este vorba de 1 milion și jumătate de euro plata TVA-ului. Evident că acest lucru este benefic și extrem de important pentru faptul că o tehnologie nouă automat îți scade costurile, crește producția, și atunci, poți deveni competitiv pe piață. Din acest punct de vedere este un pas înainte și sperăm ca, în viitor, să putem să finalizăm aceste linii de care este nevoie pentru ca activitatea să fie mult mai bună și bineînțeles de aici vor fi salarii mult mai bune, oameni mai bine plătiți și nu ne vom mai întâlni cu probleme sociale atât de mari”, afirmă Marius Borcan.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button