News

Fost prefect de Gorj, impresionat de întâlnirea cu un profesor din Coreea de Sud. Legătura dintre această țară și Târgu-Jiu

Ciprian Florescu, fostul prefect de Gorj, în prezent vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, a purtat ieri discuții cu un profesor de la o universitate din Coreea de Sud.

Oficialul gorjean a aflat astfel că în campusul universității Hankuk există replici ale operelor brâncușiene situate pe Calea Eroilor din Târgu Jiu.

 

“Surpriză deosebită, ieri, la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie. Am avut ocazia să văd România prin ochii unui cetățean străin. Mai exact, profesorul universitar Jeong O Park de la Univeritatea Hankuk din Coreea de Sud, ne-a prezentat prima sa carte despre România. O culegere excepțională de imagini și scrieri despre frumusețile țării noastre, de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Patriotismul local din mine a explodat în momentul în care mi-a povestit despre Constantin Brâncuși, despre operele de la Târgu Jiu. Atât de atașat s-a simțit de marele sculptor încât a ridicat replici ale celebrelor opere de pe “Calea Eroilor” în campusul universității la care predă.

Ne-a vorbit de Marin Preda și al său Ilie Moromete, de Mihai Eminescu, de George Călinescu. De altfel, pentru a înțelege dumneavoastră mai bine, profesorul Park este coordonator al Departamentului de limbi și civilizații est-europene al Universității din Seul, predând limba și literatura română. Dar nu numai de literatură este îndrăgostit profesorul Park.

Domnia sa a înregistrat câteva melodii de muzica ușoară românească, într-un mod cu totul profesionist, demonstrând că are și o voce caldă ce se așează perfect pe liniile noastre melodice. Vorbește foarte bine limba română și ne laudă țara peste tot în lume. Nu are Cetățenie română, dar se comportă ca și când se hrănește din seva poporului român.

Mulțumim, domnule profesor Jeong O Park, pentru lecția de românism pe care ne-ați predat-o tocmai de la Seul!”, a scris Ciprian Florescu, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button