News

Cum pot primi tinerii abonamente gratuite de călătorie în Europa

Tinerii născuți în 2004 se pot înregistra acum pentru bilete de tren gratuite până pe 25 octombrie grație inițiativei DiscoverEU, care este susținută de Parlamentul European.

Grație unei inițiative susținute de Parlament, 165 000 de tineri au primit bilete gratuite pentru a călători în UE de la lansarea acesteia, în iunie 2018. În prezent sunt disponibile peste 35 000 de bilete gratuite, care permit tinerilor să călătorească și să descopere Europa prin inițiativa Discover EU, lansată printr-o propunere făcută în cadrul Evenimentului tineretului european (EYE) în 2014. În plus, în 2022 participanții selecționați vor primi carduri ce oferă reduceri la cazare, transport local, vizite culturale și alte activități.

Cel puțin 35 000 de tineri vor avea șansa de a călători în Europa cu trenul între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024. Orice cetățean european născut între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004 poate candida pentru bilete online începând cu 11 octombrie de la ora 13:00 (ora României) și până pe 25 octombrie după prânz (13:00 ora României). Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să răspundă la câteva întrebări.

Participanții pot călători pe o perioadă de maximum 30 de zile, în cel puțin o țară străină. Călătoria se va face în principal cu trenul, dar și cu autobuzul și vaporul, pentru garantarea unui acces mai larg. Sunt permise excepțional și zborurile, în cazurile în care nu sunt disponibile alte forme de transport (de exemplu pentru persoanele care provin din zone îndepărtate și regiunile ultraperiferice ale UE).

Participanții cu mobilitate redusă și/sau nevoi speciale pot fi eligibili pentru ajutor suplimentar (de exemplu pot fi acoperite costurile pentru persoanele însoțitoare sau câinii însoțitori pentru participanții cu deficiențe de vedere).

Mai multe informații sunt disponibile pe Portalul Tineretului European.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button