News

Continuă intervenţia pentru stingerea incendiului care afectează Parcul Naţional Porţile de Fier

Pompierii continuă astăzi intervenţia pentru stingerea incendiului care se manifestă la litiera din zona localităţii Sviniţa şi care afectează şi Parcul Naţional Porţile de Fier.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), începând din această dimineaţă, în sprijinul echipajelor de la sol acţionează şi elicopterul multirol Black Hawk, dotat cu dispozitiv tip “Bambi Bucket”.

“În vederea limitării propagării şi stingerii incendiului produs în munţii Almăjului, judeţul Mehedinţi, care afectează fondul forestier al Parcului Naţional Porţile de Fier, începând din această dimineaţă, în sprijinul echipajelor de la sol acţionează şi elicopterul multirol Black Hawk, dotat cu dispozitiv tip Bambi Bucket.

Misiunea se desfăşoară sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar echipajele aeriene se alătură forţelor de intervenţie din cadrul I.S.U. Mehedinţi, ROMSILVA, Forţelor Aeriene Române şi de voluntari. Noile elicoptere au capacitatea de stingere a incendiilor prin folosirea sistemului Bambi Bucket, care are o capacitate de până la 2,5 tone de apă, dar şi posibilitatea de cercetare şi supraveghere a zonei afectate în vederea dimensionării dispozitivului de intervenţie terestru”, informează DSU.

 

Echipaje operative al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, personal al Ocolului Silvic şi al Parcului Naţional Porţile de Fier intervin la sol, sprijinite aerian de două aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit ISU Mehedinţi, se intervine terestru pe trei sectoare de stingere cu 3 ofiţeri şi 49 de subofiţeri din cadrul ISU Mehedinţi, 3 autospeciale de stingere şi un autocamion, iar aerian se intervine cu un elicopter Black Hawk (271) din cadrul IGAv, care până în acest moment a efectuat şapte aruncări cu apă asupra focarelor de incendiu.

“Alături de pompierii din cadrul ISU Mehedinţi, la intervenţia pentru lichidarea incendiului participă 45 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Orşova, 5 rangeri ai Parcului Natural Porţile de Fier, voluntari şi 10 jandarmi din cadrul IJJ Mehedinţi”, a precizat ISU Mehedinţi.

Intervenţia de stingere a focului este una dificilă, întrucât zona este greu accesibilă echipelor terestre, dar şi din cauza condiţiilor meteo.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button