News

Concurs organizat de IPJ Gorj

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar și în zona adiacentă acestora constituie una dintre condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional performant.

Având în vedere faptul că delincvența juvenilă are implicații deosebite, cu efecte pe termen lung asupra celor care săvârșesc fapte antisociale, iar înregistrarea unor astfel de incidente în școli induce un sentiment de insecuritate cu implicații negative asupra procesului educațional, îmbunătățirea climatului de siguranță în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar reprezintă un obiectiv prioritar pentru Poliția Română.

Cu ocazia zilei de 30 ianuarie – Ziua Internațională pentru nonviolență în școală, Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, vor organiza un concurs în rândul elevilor de gimnaziu de la nivelul a cinci unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Gorj, respectiv trei din mediul urban (Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu Târgu Jiu, Școala Gimnazială ,,Voievod Litovoi” Târgu Jiu și Școala Gimnazială Nr. 7 Târgu Jiu) și două din mediul rural (Liceul Mătăsari și Școala Gimnazială Scoarța), care va consta în realizarea unui material ce va cuprinde un logo și un slogan de însoțire cu tema ,,Siguranța Școlară”.

Concursul este adresat elevilor claselor a VI-a – a VIII-a din cadrul unităților de învățământ preuniversitar selecționate, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi dintr-o clasă, sub îndrumarea profesorului diriginte și cu sprijinul profesorului de tehnologia informației și a comunicațiilor.

La nivelul fiecărei unități de învățământ vor fi desemnate trei lucrări câștigătoare, corespunzătoare locurilor 1, 2 și 3, pe baza votului exprimat de elevii școlii respective.

La nivelul județului vor fi desemnate trei lucrări câștigătoare, corespunzătoare locurilor 1, 2 și 3, în baza unor criterii stabilite în prealabil și a votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Ulterior, va fi realizată o etapă de selecție, la nivel național, la care vor fi înscrise școlile desemnate câștigătoare, de la nivelul fiecărui județ (materialele aferente locurilor 1), urmând ca la nivelul Direcției Siguranța Școlară să se facă demersurile pentru stabilirea materialelor câștigătoare la nivel național.

Acest concurs se va desfășura în baza CAMPANIEI pentru conștientizarea
consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar, intitulată ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, care se derulează la nivel național, în perioada 22.01-21.06.2023, având drept scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară, care se manifestă în rândul elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar, prin informarea și înțelegerea unor noțiuni din domeniul juridic și creșterea gradului de siguranță a elevilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși aceștia.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button