News

Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină ! Alerte meteo prelungite de ANM până luni

Meteorologii au prelungit, duminică, două din cele trei alerte emise sâmbătă, vizând instabilitatea atmosferică puternică în aproape toată țara.

O atenționare meteo Cod portocaliu de instabilitate atmosferică este valabilă de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 04:00.

Pe parcursul zilei, la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Avertizarea Cod portocaliu vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

O altă atenționare meteo, Cod galben de instabilitate atmosferică este valabilă de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 10:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button