News

Cod galben de ninsori și viscol în jumătate de țară, până luni. Prognoza meteo, actualizată de ANM

Admnistrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă trei alerte noi de vreme rea, începând de sâmbătă seara până luni la ora 15.00. Meteorologii au menținut, totodată, o alertă de ploi puternice la munte, ninsori și viscol.

Prima avertizare nouă de Cod galben va fi în vigoare de sâmbătă de la ora ora 23.00 până duminică la ora 18.00 și anunță ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent.

Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

A doua alertă, în vigoare în intervalul sâmbătă ora 23.00 – duminică ora 18.00, anunță ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț.

În județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ.

În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cea de-a treia avertizare Cod galben vizează Banatul, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, unde va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Alerta va fi în vigoare de duminică ora 18.00 până luni la ora 15.00.

De asemenea, ANM a menținut avertizarea Cod galben în vigoare până sâmbătă ora 16.00. Potrivit acesteia, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, spulberând zăpada.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button