News

Cele mai scumpe vaci din întreaga lume, crescute de un român!

Se pare că cele mai scumpe vaci din întreaga lume se află pe pământul țării noastre. Vitele din rasa Wagayu, cu ADN japonez, cunoscute pentru aspectul cărnii lor marmorate și gustul intens, au ajuns și la noi.


Cele mai scumpe vaci din întreaga lume se află pe pământul țării noastre. Vitele din rasa Wagayu, cu ADN japonez, cunoscute pentru aspectul cărnii lor marmorate și gustul intes, au ajuns șil a noi.

Fermierii plătesc sume mari ca să le îngrijească și pentru a le oferi condiții de lux, fără stres şi pentru a le hidrata cu bere.

Dacă vine direct din Ţara Soarelui Răsare, un kilogram de carne premium ajunge să coste şi 1000 de euro, dar în fermele din România kilogramul pleacă de la aproximativ 400 de lei.

„La banii pe care i-am investit în acest minihotel pentru ele, putem spune că stau în lux”, a spus proprietarul fermei, Raimond Rusu.

Pe 1.500 de hectare, lângă Timişoara, Raimond Rusu a dezvoltat cea mai mare fermă de vaci Wagyu din ţară!

Mai mult decât atât, suma de 10 milioane de euro a fost investită doar în grajdurile în care sunt cazate acum 140 de vite cu origini japoneze.

Proprietarul fermei a dat pe viţei peste 5.000 de euro, iar pe junincile gestante 12.000.

„Iniţial nici nu-mi venea să cred că este carne de vită. Până nu o încerci nu poţi să îţi dai seama de diferenţe”, a spus Raimond, potrivit Observator.ro.

Pentru a mări și mai mult afacerea, acesta a făcut transfer de embrioni cumpăraţi din Statele Unite şi Australia pe zece mame surogat din rasa Angus.

La maturitate, animalele sunt sacrificate, iar carnea ajunge în camera de maturare unde îşi desăvărşeşte aroma.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button