Societate

Ce spune un șef din Aparegio despre avaria care a afectat mii de târgujieni

O avarie majoră la rețeaua de apă, apărută, luni noaptea, a afectat peste 20.000 de oameni din zona de nord a municipiului Târgu Jiu.

Avaria care s-a produs pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu a avut efecte în toată zona de nord a Târgu-Jiului.

Locuitorii de aici au resimțit lipsa apei încă de la primele ore ale dimineții. Echipe de intervenție ale Aparegio au încercat, pe parcursul întregii zile, să remedieze cât mai repede avaria.

Unul dintre șefii operatorului care a fost la fața locului, Romeo Tobă, a menționat că doar golirea conductei de apă durează câteva ore și la fel de mult durează și umplerea și echilibrarea rețelei ulterior.

În final, avaria a fost remediată după ore bune în care s-a lucrat pentru remedierea ei. Romeo Tobă a precizat că vechimea conductei care s-a spart este de aproximativ 65 de ani.

“Am intervenit imediat prin procedura de închidere a vanelor, după care am început săpătura mecanizată și manuală, urmând ca, până în jurul orelor 20, să remediem această problemă. Această conductă este foarte veche, o avem de înlocuit prin Programul de Infrastructură Mare, are în jur de 65 de ani. Piesa care trebuia este în lucru la Mirfo, am dat comandă de acum o lună și jumătate, nu știu ce s-a întâmplat. Au rămas aproximativ 20.000 de oameni fără apă, de la strada Traian, până la Artego, aproximativ zona de nord a orașului. Cam în 7-8 ore, se golește această conductă, ținând cont că e o conductă foarte mare, pe o lungime de 7-8 kilometri”, a spus reprezentantul Aparegio.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button