News

Ce amenzi riscați dacă spălați mașina AICI

Conform Ordonanței de Urgență 43/1997, intrarea pe drum a maşinilor cu noroi pe roți sau pe șenile, precum și scurgerea de materiale de construcție sau alte substanțe din vehicule în timpul transportului sunt interzise.

Astfel, șoferilor nu le este permis să spele mașina pe drumurile publice sau să conducă un autovehicul murdar. Curățarea autovehiculului este permisă doar înainte de a intra pe drum și numai pe suprafețe special amenajate.

De asemenea, conform OG 21/2002, cetățenii sunt obligați să mențină curățenia pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, precum și pe porțiunea din dreptul gospodăriei și a locurilor de parcare pe care le folosesc. Astfel, curățarea sau spălarea mașinilor pe domeniul public este strict interzisă.

Amenzile pentru nerespectarea acestei legi sunt stabilite de Consiliile Locale. În București, spre exemplu, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010, răspândirea sau deversarea directă pe sol a apelor uzate menajere, a celor rezultate din spălarea balcoanelor și teraselor, precum și a celor rezultate din spălatul mașinilor de orice tip este interzisă, iar amenda poate varia între 200 și 500 de lei pentru persoane fizice și poate ajunge la 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button