Societate

Când vor putea folosi aparatul RMN. Anunțul managerului spitalului din Motru

Gorjenii din zona Motru vor putea face investigații cu noul aparat RMN, cu care a fost dotat spitalul municipal, imediat după ce va fi instruit personalul care-l va deservi.

Spitalul Municipal Motru a fost dotat, în toamna anului trecut, cu un aparat RMN. Investiția s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro.

Mare parte din bani a venit de la Ministerul Sănătății, Primăria Motru având o cofinanțare de 200 de mii de euro.

Echipamentul este funcţional din punct de vedere tehnic. În această perioadă, personalul care-l va deservi participă la cursurile organizate de producător.

Perioada de pregătire profesională va dură circa o lună, potrivit managerului Alin Efrim.

“ Solicitări sunt în prezent. Aparatul este funcțional din punct de vedere tehnic, dar în acest moment a început instructajul personalului. Până vom începe să lucrăm efectiv cu pacienții o să mai dureze puțin, până terminăm formarea personalului. Cel puțin o lună de zile va dura procesul de formare a personalului. Noi nu am avut aparat RMN până acum, nu am avut de unde să avem oameni pregătiți să opereze un astfel de echipament. În momentul de față, participă la niște cursuri organizate de către producătorul echipamentului. Știți și dumneavoastră că situația aceasta este peste tot. Ca să ajungi să faci un RMN trebui să faci o programare cu câteva luni înainte, așa că acest aparat este foarte important pentru pacienții din zonă”, a precizat Alin Efrim.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button