Societate

Când se va închide CE Oltenia. Lider: Până la finalul anului, se va lua decizia

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, susține că, până sfârșitul acestui an, va fi luată decizia închiderii Complexului Energetic Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia se află pe un plan accelerat de închidere de capacități.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că, în 2026, în România nu vor mai fi grupuri pe cărbune decât în rezervă de capacitate.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, susține că, până sfârșitul acestui an, va fi luată decizia închiderii Complexului Energetic Oltenia.

“Mă aștept la închidere, este clar. Va funcționa perioada asta și, până la sfârșitul anului se va lua decizia și, probabil, la începutul anului, se va închide. Oricum, entități, cariere și alte termocentrale vor fi puse în rezervă, spun ei în rezervă, închise. Odată oprite, nu le mai poate porni absolut nimeni. Asta va fi soarta CEO. Văd că oamenii, cei 1800 de angajați, stau liniștiți, n-au nicio treabă cu locurile lor de muncă, înseamnă că este de bine. Asta e situația, CEO gata, s-a terminat. Nu vedeți că vindem energie ieftină? Ați văzut lideri de sindicat care fac propagandă unor lideri politici, cum ar fi Iordache, vin și spun că duduie economia, duduie CEO și termocentrala de la Turceni, domnul Iovan, care nu este un om în pragul sărăciei, este un om care s-a rezolvat în toate felurile, și cu neamuri și financiar, și îl doare undeva de energetician sau de miner. Mâine, poimâine se va închide și vor da iar vina pe oamenii politici sau pe Uniunea Europeană.

Celor 1800 de angajați nu li se vor prelungi contractele, vor ieși mulți la pensie la vârstă, la 53 de ani, vor fi nevoiți să dea în judecată ca să-și câștige bonusurile, pentru că ăștia nu vor pune în aplicare Legea 197 decât cu reducerea vârstei, cum au stabilit ei. Că au stabilit ei, nu conform legii, conform deciziilor lor, care sunt ilegale, sunt oameni pe care nu-i trage nimeni la răspundere. Ceilalți vor fi în șomaj, vor fi foarte puțini care vor fi în șomaj, pentru că vor ieși la pensie pe Legea 197 la vârsta de 52 de ani, dar cu pensii de agricultori”, spune liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

3 Comentarii

  1. primul an fara mineri o sa fie primul an cand o sa le planga urmele la ce preturi o sa fie la energie electrica pentru ca o sa importam toata energia electrica si o sa fie liberalizata piata ce o sa duca la preturi astronomice atunci o sa caute minerii dar ………

  2. Din păcate asta este…!
    Toată industria României, începând cu mineritul până la industria de produse finite, a fost falimentată cu ajutorul îmbuibaților din sindicate.
    S-au văzut în fruntea ,,trebii” și nu i-a mai interesat de mulțime. Ar trebuii luați cu parul, să răspundă pentru îmbuibarea pe care au realizat-o.

  3. Este cea mai bună decizie, închiderea TOTALĂ a mineritului din Oltenia. Nu au adus decât frustrări si suferință in rândul locuitorilor care au fost expropiati… Dancilă și Teodorovici au nenorocit multe idealuri… Nu este posibil ca un prim ministru și un ministru de finanțe să voteze o HG. prin care acordă ptr. expropriere și bineînțeles FORȚATĂ—- 25 de bani ptr. un metru pătrat de teren. CANCERUL să-i mănânce cu MAXIMĂ suferință…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button