Tehnologie

„Butonul” secret de pe iPhone de care puțini știu!

Cine s-ar fi gândit că până și telefoanele iPhone au un buton secret? Ei bine, deși Apple proiectează dispozitivele lor cu o interfață simplificată și intuitivă pentru a oferi o experiență de utilizare plăcută și accesibilă, există și un buton ascuns.

Este vorba de funcția Back Tap – una prin care spatele telefonului tău devine un ecran tactil. Astfel, dacă alegi să activezi funcția din Setări, poți atinge cu degetul pentru a activa rapid diverse funcții ale telefonului fără să mai fie nevoie să intri efectiv în meniurile specifice. Simplu, nu?

Funcția Back Tap poate fi activată din meniul Accesibility și vine odată cu iOS 14, lansat în 2020. Funcția este o caracteristică utilă pentru cei care doresc să acceseze rapid anumite funcții sau aplicații fără a naviga prin ecranul principal sau a folosi butoanele fizice.

Pentru a activa Back Tap:

  • Deschideți Setări pe iPhone.
  • Accesați „Accesibilitate”.
  • Apăsați pe „Touch”.
  • Derulați în jos și găsiți „Back Tap”.

Odată ajunși în acest meniu, puteți alege între „Double Tap” și „Triple Tap” și atribui diferite acțiuni, precum accesarea Control Center, declanșarea Siri, realizarea de capturi de ecran, și altele.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button