News

Atenție, utilizatori Facebook! Cum a pierdut un bărbat 11.400 de euro

Un bărbat din comuna Șerbăuți din județul Suceava a trăit cele mai groaznice momente, după ce a constatat că este victima unei escrocherii de 11.400 de euro. Suceveanul a încercat să cumpere o autorulotă de pe o pagină de Facebook falsă.

Un sucevean din comuna Șerbăuți a căzut victimă escrocilor din mediul online! Bărbatul intenționa să cumpere o autorulotă de pe o pagină de Facebook falsă și a rămas fără 11.400 de euro.

Polițiștii au demarat o anchetă penală, însă recuperarea banilor pare improbabilă.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani căuta să achiziționeze o autorulotă pentru a călători împreună cu familia sa în Europa.

În căutarea sa pe rețelele de socializare, a descoperit o pagină de Facebook care apărea să fie administrată de o firmă europeană specializată în vânzarea de vehicule recreaționale.

Acesta a fost convins că este o pagină autentică, motiv pentru care a contactat vânzătorul prin intermediul messenger-ului pentru a afla mai multe detalii.

Astfel, pentru a confirma cererea sa de cumpărare, bărbatului i s-a cerut să transfere o sumă de 1.500 de euro într-un cont indicat de către escroci.

Chiar și așa, după prima tranzacție, suma a crescut foarte repede și a ajuns la 11.4000 de euro. Escrocii au pretins că acești bani reprezintă o parte din prețul autorulotei și alte taxe administrative, conform Playtech.ro.

Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru înșelăciune și au început investigațiile pentru identificarea și aducerea în fața justiției a persoanelor implicate în acest fraudă.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button