News

Atenție pe ce dați click!

Cercetări recente au arătat că 68% dintre companiile cu venituri mari au adoptat un model hibrid la nivel mondial. Având în vedere că întreprinderile se bucură de munca la distanță sau hibridă, cu beneficii care includ reducerea costurilor de întreținere, o mai mare flexibilitate și o rezervă extinsă de talente, conștientizarea securității cibernetice a devenit mai importantă ca niciodată.

Ținând cont de acest lucru, Indusface a realizat un studiu pentru a afla care sunt cele mai sigure țări, dar și cele mai vulnerabile din care companiile pot permite angajaților lor să lucreze, creând un scor de index bazat pe date de securitate cibernetică, inclusiv atacuri DDOS, site-uri de phishing, site-uri de găzduire malware și computere compromise.

Potrivit unui studiu din 2023 realizat de o platformă de recrutare, o treime din angajați români lucrează remote, 40% dintre angajaţi se duc zilnic la birou în prezent, în timp ce 28% lucrează în sistem hibrid.

România se află pe locul 4 din Top 5 state cele mai vulnerabile în fața hackerilor, cu un scor de 56,01 din 100. Țara noastră a înregistrat 118.00 de atacuri DDOS. Acesta este un factor important pentru companii, deoarece atacurile DDOS reușite pot bloca site-urile companiei și pot afecta toate serverele și conexiunile de care angajatul și compania depinde.

De asemenea, România are 1.435 de computere compromise per 100.000 de utilizatori de internet, al doilea cel mai mare număr din Europa. Spre comparație, Belgia are doar 11. În plus, 720 de site-uri din 100.000 de site-uri găzduiesc malware și 1.040 din 100.000 de URL sunt site-uri de pishing.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button