News

Arestat pentru că a bătut o oaie

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au dispus reţinerea unui tânăr acuzat că ar fi agresat o oaie. Potrivit acestora, bărbatul de 31 ani, din comuna Burla, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de „rănirea cu intenţie a animalelor”, după ce a rănit cu intenţie o ovină, izbind-o de pământ şi ulterior lovind-o cu pumnii şi picioarele de nenumărate ori, conform digi24.ro.

„La data de 1 aprilie 2024, în urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului de 31 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava”, au precizat oficialii IPJ.

Cercetările în acest dosar au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Poliţiştii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă rănirea cu intenţie a animalelor.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button