News

Anunț al ITM Gorj

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj desfășoară Campania națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii, în perioada 01.02.2024 – 29.02.2024, respectiv Campania națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii numărul 367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 01.02.2024 – 31.12.2024.

Campania națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii are ca obiectiv promovarea negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii, plecând de la principalele  beneficii ale negocierii colective pentru angajați / lucrători și angajatori, respectiv:

– avantaje angajați / lucrători: mai multă justiție socială, drepturi superioare privind condițiile de muncă și de angajare, salariile, securitatea și sănătatea în muncă, aplicarea principiului egalității de șanse și tratament, protecție suplimentară în exercitarea drepturilor legale, concilierea vieții profesionale cu cea de familie, locuri de muncă și venituri mai stabile, o influență mai mare la locul de muncă și participarea la procesele decizionale;

– avantaje angajatori: asigurarea păcii sociale și a unui climat de muncă favorabil performanței, productivitate și loialitate a personalului îmbunătățite, participare mai mare a forței de muncă la locul de muncă, eficacitate și planificare bugetară, rezolvarea timpurie a litigiilor.

Campania națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii numărul 367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare, pune accent pe promovarea drepturilor individuale și colective ale angajaților / lucrătorilor și angajatorilor și va avea în vedere informarea acestora cu privire la drepturile individuale și colective.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Bună dimineața. Sa-l invitați și pe domnul Vacaru Claudiu , președinte la noul sindicat din Edilitara și sa-i explicați ca , anual trebuie făcută o negociere colectiva , iar cele individuale nu trebuiesc făcute după criteriile făcute. Este vorba de alte criterii , nu politice. Ii prind bine și cursuri de moralitate. Dacă știa ca nu lupta ptr salariați trebuia sa nu devina păpușă , sa nubstea aplecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button