Societate

Antreprenor gorjean în vârstă de doar 27 de ani la Forbes Forward. Va investi 15 milioane de euro în afacerea sa!

Compania Abund Berry va investi în următorii doi ani minimum 15 milioane de euro în producție, depozitare, sustenabilitate și generarea de energie din surse regenerabile pentru autoconsum.

„Pe termen lung vrem să avem propriile mașini electrice pentru transport, iar acum căutăm finanțare pe partea de fotovoltaic”, a spus Burtea în emisiunea Forbes Forward realizată de Forbes România.

Burtea deține la Țicleni, în județul Gorj, o suprafață de 20 de hectare cultivate cu fructe de pădure, respectiv afine, mure, zmeură și căpșune, care sunt vândute sub brandul propriu. „Noi am văzut creșteri de trei cifre, am prins valul. A fost foarte important să creștem odată cu piața și, în același timp, să ne maturizăm ca business. La început eram o familie, iar acum suntem o echipă de aproape 40 de angajați, ceea ce ne motivează să fim mai competitivi. Cel mai greu e să fii în vârf și să te menții acolo”, a spus Burtea.

În privința forței de muncă, Abund Berry apelează atât la muncitori români, cât și străini, dar vizează noi investiții și în zona de echipamente și tehnologie. „Peste cinci ani acest domeniu nu va mai arăta deloc la fel, peste cinci ani nu vom mai lucra cu aceleași echipamente și tehnologii. Domeniul se va schimba total, iar schimbările climatice vor ajuta la transformări tehnologice pe termen scurt și mediu. Vorbim de roboți care recoltează singuri, de drone care aplică tratamente culturilor, vorbim de cadastrare prin satelit. Cel mai important e ca fermierul să fie deschis și să înțeleagă că tehnologia îl ajută”, a mai spus Burtea.

Tânărul antreprenor și-a început afacerea la doar 21 ani, încă de pe băncile facultății, iar Abund Berry este în prezent unul dintre cei mai mari distribuitori de fructe proaspete la nivel național pentru marile supermarketuri din România. Pentru a asigura aprovizionarea cu fructe proaspete tot timpul anului, importă fructe din țări precum Olanda, Peru, Chile, Polonia, Argentina, Spania, Portugalia, mai scriu cei de la Forbes.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button