Știri

Angajații CE Oltenia au protestat în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

Energeticienii și minerii au protestat astăzi în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Angajații complexului și-au exprimat în acest fel solidaritatea față de minerii din Valea Jiului care au decis să protesteze, după ce au aflat că noua lege le va înjumătăți pensiile.

Sindicalistul Manu Tomescu și Nicușor Văduva au ieșit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă. Manu Tomescu în fața sediului Diviziei Miniere, de la Târgu-Jiu, iar Nicușor Văduva în fața Termocentralei Ișalnița.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că trei sunt motivele pentru care angajații CEO ar trebui să iasă în stradă: legea decarbonizării le închide activitatea, noua lege a pensiilor le taie din drepturi, iar legea austerității le taie din venituri. ”Guvernanții vor să rașcheteze toate aceste bonusuri  pentru condiții grele și nocive. Mesajul meu este de unitate, nu mai este timp să ne certăm între noi, a venit timpul să ne unim, acum, în al 12-lea ceas” a declarat liderul sindical, Manu Tomescu.

Tomescu consideră că guvernanții au depășit o linie roșie și speră ca mișcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia să se solidarizeze.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button