News

ANAF a pus ochii pe livratori și pe influenceri

Influencerii și livratorii au ajuns sub lupa ANAF! Inspectorii antifraudă anunță că cei care fac bani din livrare, transport de persoane sau din rețelele de socializare sau alte platforme online nu își declară veniturile, după cum arată datele din al doilea semestru al anului trecut. 

ANAF a publicat un document care are o listă privind deficiențele în privința aplicării legislației fiscale pe al doilea semestru al anului 2023. 

1. Nedeclararea veniturilor impozabile obținute din activitățile de comerț electronic (e-commerce) de către persoane fizice.

 

2. Nedeclararea veniturilor obținute din tranzacțiile cu criptomenede.

3. Nedeclararea veniturilor de natură salarială ale conducătorilor auto care realizează activități de transport alternativ pentru societăți care acționează prin intermediul platformelor digitale avizate tehnic (Uber, Bolt etc.).

5. Nedeclararea veniturilor obținute de persoane fizice din activitatea de creare de conținut online și promovarea pe diferite platforme media (adică rețele de socializare ca Facebook, Instagram, Youtube, Tik-Tok etc.).

6. Modul de completare a declarației unice (prin completarea eronată a rubricilor prevăzute/ nedeclararea tuturor veniturilor) depuse de persoanele fizice.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button