News

Amendă de 10.000 de lei pentru cantina CNSH Tg. Jiu după ce mai mulți copii au ajuns la spital

Inspectorii DSV Gorj au mers astăzi în control la cantina Colegiului Național Spiru Haret din Târgu Jiu după ce, ieri, mai mulți copii au akims la spital cu toxiinfecție alimentară. Aceștia au constatat mai multe nereguli, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională de 10000 lei.

„Urmare a episodului de suspiciune de toxiinfecție alimentară comunicat în mass-media în cursul zilei de 16.11.2023 la un colegiu din Tg-Jiu, referitor la 6 cazuri suspecte de TIA, la eleve cu vârste cuprinse între 17-18 ani, vă comunicăm următoarele: în urma anchetei desfășurate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj s-au efectuat prelevări de probe pentru determinări microbiologice de pe suprafețele care vin în contact cu produsele alimentare, ustensile și mâinile personalului care deservește blocul alimentar; s-au identificat anumite neconformități privind starea de întreținere a unor echipamente și utilaje aflate în incinta cantinei colegiului, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională de 10000 lei conform H.G. 984/2005 cu modificările și completările ulterioare și s-a acordat un termen de remediere a acestor nereguli.

În funcție de rezultatele analizelor din produsele alimentare prelevate de reprezentanții D.S.P. Gorj și a rezultatelor testelor de sanitație efectuate de inspectorii instituției noastre vom putea confirma sau nu focarul de toxiinfecție alimentară”, a transmis  directorul executiv al DSVSA Gorj,  Florin Gorcea.

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button