News

Ai pus benzină în loc de motorină în rezervorul mașinii? Vezi ce e de făcut

Rapoartele statistice consemnează faptul că o dată la trei minute și jumătate, undeva, în lume, un șofer alimentează rezervorul mașinii, din greșeală, cu benzină în loc de motorină.

Se poate întâmpla oricui, din neatenție, dar și din cauza faptului că țeava pistolului de la pompa de benzină este mai îngust decât cea de la cel de motorină, deci încape pe gura de alimentare a rezervorului.

Primul și cel mai important lucru de făcut imediat după ce am realizat că am alimentat greșit este să nu pornim motorul. Pornirea motorului va face combustibilul să circule prin conductele de alimentare ale acestuia, iar motorul va fi distrus în totalitate.

Benzina va acționa ca un solvent, dăunând pompei de combustibil și altor părți ale sistemului de alimentare al motorului, iar acest lucru ar putea însemna o reparație costisitoare a sistemului de alimentare cu combustibil al mașinii.

Cel mai probabil, vei fi nevoit să o înlocuiești pompa de combustibil, injectoarele diesel, filtrele, dar și rezervorul de combustibil.

Deci, înainte de a reporni mașina, rezervorul de combustibil trebuie golit complet, apoi spălat și curățat.

E o problemă mai rară, deoarece majoritatea țevilor pompelor de motorină nu se potrivesc în gâtul de umplere de la rezervorul de benzină. Cu toate acestea, dacă puneți motorină în rezervorul de combustibil al unei mașini pe benzină, ca și în cazul invers, nu trebuie să încercați să porniți motorul, deoarece acest lucru va permite combustibilului să circule și va strica sistemul de alimentare.

Dieselul fiind un combustibil mai greu, mai uleios decât benzina și nu este ușor de aprins în motorul unei mașini cu motor cu ardere pe benzină, deci, dacă motorina este lăsată să circule în jurul sistemului de combustibil, este posibil ca motorul să nu pornească, din fericire.

Și în acest caz este nevoie de golirea rezervorului și de  o spălare completă a acestuia.

sursa: https://soferidinromania.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button