News

Această tânără de 31 de ani a ajuns în comă, la spital, după ce a luat un medicament banal

Jaqueline Gmack, o braziliancă de 31 de ani, a trăit coșmarul vieții. Totul a început după ce a luat un ibuprofen pentru a atenua crampele menstruale. A doua zi, tânăra s-a trezit cu o afecțiune rară declanșată de reacția organismului la acest medicament, foarte utilizat și în România.

Corpul tinerei s-a umplut de bășici, iar pielea i-a fost, pur și simplu, arsă. Jaqueline a ajuns la spital în stare gravă și a stat timp de 17 zile în comă indusă. Din fericire, acum se simte mai bine și a decis să vorbească despre momentele chinuitoare prin care a trecut.

„M-am simțit ca și cum aș fi fost arsă din interior spre exterior. Nu știam ce mi se întâmplase. Am observat că aveam tot corpul bandajat, vederea îmi era complet încețoșată și aveam un tub în gât, dar nu simțeam nicio durere. Abia atunci mi-am dat seama că eram foarte slăbit și că mi se întâmplase ceva foarte grav.”, a declarat Jaqueline, potrivit The Sun.

Sindromul de care suferă femeia se numește Stevens-Johnson. Mai exact, este o afecțiune incredibil de rară, cauzată de reacția exagerată a organismului la medicamente, în special la medicamente pentru epilepsie, antibiotice și analgezice antiinflamatoare.

Deși a scăpat cu viață după acest episod traumatizant, Jaqueline a rămas cu cicatrici. Mai mult decât atât, arsurile i-au afectat foarte grav ochii, iar medicii au avertizat-o că își poate pierde vederea. Tânăra trebuie să urmeze toată viața un tratament oftalmologic.

„Ei (n.red. medicii) mi-au spus că a fost un miracol că am supraviețuit. Familia mea nu m-a lăsat să mă uit în oglindă timp de câteva zile. Când m-am uitat în sfârșit în oglindă, nu m-am recunoscut. Oftalmologul mi-a spus, de asemenea, că trebuie să mă operez cât mai repede posibil, altfel voi pierde vederea. Am părăsit cabinetul plângând.”, a mai povestit femeia.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button