News

Condimentul pe care e bine să îl mănânci după noaptea de Revelion

În noaptea de Revelion, multe persoane se bucură de diverse preparate culinare, alături de persoanele dragi. Cu toate acestea, dacă ai mâncat prea mult, s-ar putea să simți o senzație de balonare în ziua următoare.

Din fericire, există un condiment care poate fi util pentru stimularea digestiei. Este vorba despre turmeric sau curcuma. În general, se utilizează în bucătăria asiatică, dar este folosit și la noi în țară.

Are un pigment galben, care colorează multe feluri de mâncare, iar aroma este inedită. De multe ori, condimentul se găsește sub formă de pulbere.

Turmericul are mai multe proprietăți, iar printre cele mai cunoscute se numără stimularea digestiei. Este un condiment recomandat de mulți nutriționiști și poate reduce inflamația și stresul oxidativ.

Deși este un proces imun natural, inflamația poate provoca probleme mari de sănătate, atunci când devine cronică. Mai exact, poate duce la apariția cancerului, a bolilor cardiovasculare și neurodegenerative.

Turmericul se folosește în amestecuri de condimente, cum ar fi curry, dar și în marinade, dressing-uri sau salte sosuri. Se mai poate utiliza pentru asezonarea preparatelor culinare, mai ales a celor care conțin carne.

Unele persoane îl adaugă în shake-uri și smoothie-urui. Având în vedere beneficiile pentru sănătate, este recomandată includerea acestuia în dietă.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button