News

Un copil a murit și alți șapte sunt internați după ce au mâncat carne contaminată

Două măcelării din orașul Saint-Quentin, în nordul Franței, au fost închise de urgență, după ce opt copii au ajuns la spital cu simptome grave, iar unul dintre ei – un băiat de 12 ani – a murit din cauza unei complicații rare, posibil cauzate de carne contaminată.

Potrivit prefecturii, carnea vândută în aceste magazine ar fi sursa probabilă a îmbolnăvirii în masă. Ancheta sanitară este în desfășurare, iar laboratoarele analizează probele pentru a confirma exact ce bacterie a declanșat criza.

Cinci dintre copii au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic (SHU), o boală rară, dar extrem de periculoasă, care poate duce la insuficiență renală, complicații cardiace și neurologice. Din păcate, în cazul băiatului de 12 ani, afecțiunea s-a dovedit fatală.

„Sindromul hemolitic-uremic este o complicație gravă a unei infecții intestinale. Poate produce cheaguri de sânge care blochează organe vitale, inclusiv rinichii și creierul”, au transmis specialiștii.

Autoritățile locale au emis un avertisment public pentru locuitorii din Saint-Quentin (aproximativ 53.000 de persoane), recomandând evitarea totală a consumului de carne provenită de la cele două măcelării închise, până la clarificarea situației.

Franța înregistrează anual în jur de 165 de cazuri de SHU la copii, dar apariția unui focar localizat, legat de o sursă alimentară comună, ridică semne serioase de întrebare privind igiena în lanțul de aprovizionare.

Medicii le recomandă părinților să fie extrem de atenți la simptomele digestive ale copiilor, mai ales în caz de diaree severă, vărsături sau semne de deshidratare.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button