News

Sfatul medicului: 10 motive pentru a bea o bere

Comparativ cu vinul, o altă băutură alcoolică recunoscută pentru efectele sale benefice atunci când este consumată cu moderație, berea conține mai multe proteine și vitamine din complexul B. 

Beneficiile berii pentru sănătate

Atunci când este consumată cu măsură, berea poate aduce o serie de beneficii. Iată zece motive pentru care merită să o incluzi ocazional în dieta ta:

Reduce nivelul colesterolului

Fiind o sursă importantă de fibre solubile, berea contribuie la scăderea colesterolului LDL, cunoscut și drept colesterolul „rău”.

Îmbunătățește sănătatea oaselor

 

Datorită conținutului ridicat de siliciu, berea sprijină menținerea densității osoase. Cercetările realizate la Universitatea Tufts din Massachusetts au evidențiat că un consum moderat de bere (una-două porții pe zi) poate reduce semnificativ riscul de fracturi.

Scade riscul de infarct

 

Studiile arată că persoanele care consumă bere ocazional și în cantități moderate prezintă un risc cu 40-60% mai mic de a suferi un infarct comparativ cu cei care nu beau deloc. Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Pennsylvania, pe un eșantion de 80.000 de adulți, confirmă aceste rezultate, arătând și o reducere a riscului altor boli cardiovasculare.

Stimulează memoria

Consumul moderat de bere poate avea un efect benefic asupra memoriei, reducând riscul de demență și de dezvoltare a bolii Alzheimer, conform unor cercetări recente.

 

Contribuie la sănătatea pielii

Vitaminele din bere joacă un rol important în regenerarea pielii, conferindu-i un aspect mai sănătos și catifelat.

Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi

Berea poate facilita eliminarea pietrelor la rinichi și poate contribui la prevenirea apariției acestora. Cercetătorii de la Institutul pentru Sănătate Publică din Helsinki au demonstrat că apa și alcoolul din bere contribuie la diluarea urinei, reducând riscul formării pietrelor renale. Totodată, alcoolul favorizează eliminarea calciului din urină, prevenind astfel litiaza renală.

Scade riscul de infarct

 

Studiile arată că persoanele care consumă bere ocazional și în cantități moderate prezintă un risc cu 40-60% mai mic de a suferi un infarct comparativ cu cei care nu beau deloc. Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Pennsylvania, pe un eșantion de 80.000 de adulți, confirmă aceste rezultate, arătând și o reducere a riscului altor boli cardiovasculare.

Stimulează memoria

Consumul moderat de bere poate avea un efect benefic asupra memoriei, reducând riscul de demență și de dezvoltare a bolii Alzheimer, conform unor cercetări recente.

 

Contribuie la sănătatea pielii

Vitaminele din bere joacă un rol important în regenerarea pielii, conferindu-i un aspect mai sănătos și catifelat.

Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi

Berea poate facilita eliminarea pietrelor la rinichi și poate contribui la prevenirea apariției acestora. Cercetătorii de la Institutul pentru Sănătate Publică din Helsinki au demonstrat că apa și alcoolul din bere contribuie la diluarea urinei, reducând riscul formării pietrelor renale. Totodată, alcoolul favorizează eliminarea calciului din urină, prevenind astfel litiaza renală.

sursa: realitatea.net

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button