News

Șef din ANPC: Alimentele nu se depozitează în vitrinele de sucuri și bere

Paul Anghel, director în cadrul Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vine cu un mesaj pentru operatorii economici din industria HORECA. Acesta atrage atenția că depozitarea produselor alimentare în vitrinele frigorifice destinate băuturile răcoritoare este strict interzisă.

„Depozitarea alimentelor trebuie să se facă în condiţii care să prevină modificarea proprietăţilor nutritive, organoleptice şi fizico-chimice, precum şi contaminarea microbiană. În acest scop alimentele vor fi depozitate în încăperi sau în spaţii special amenajate, protejate de insecte şi rozătoare, dotate cu instalaţiile şi aparatura necesare pentru asigurarea controlului condiţiilor de temperatură, umiditate, ventilaţie etc., stabilite prin acte normative în vigoare. Aşezarea produselor alimentare se va face separat pe sortimente, eventual pe zile de fabricaţie, pe grătare sau rafturi, în stive, rânduri distanţate, astfel încât să se asigure o bună ventilaţie şi accesul persoanelor şi al mijloacelor care controlează sau manipulează produsele depozitate. Nu se vor introduce în spaţiile de depozitare produsele alimentare conţinute în ambalaje murdare, degradate sau care nu corespund normelor de igienă. În spaţiile destinate depozitării alimentelor nu se vor introduce produse care pot constitui surse de contaminare a acestora. Vitrinele Pepsi & Bergenbier, conform fișelor tehnice, asigură doar răcirea exterioară a băuturilor!”, este semnalul tras de directorul ANPC.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button