News

Probiotic pe bază de ciuperci, pentru tratarea ficatului gras, în curs de brevetare de către o echipă a UMFST


Un probiotic pe bază de ciuperci, dezvoltat de o echipă coordonată de ing. dr. Irina Matran, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ‘George Emil Palade’, eficient în prevenirea sau tratarea steatozei hepatice nealcoolice, este în curs de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, după ce a fost medaliat cu aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații INVENTCOR 2025, scrie agerpres.ro

Invenția ‘Aliment adjuvant în prevenirea și/sau tratamentul steatozei hepatice nealcoolice’, un probiotic 100% natural, a obținut Medalia de Aur la categoria Medicină în cadrul Salonului Internațional de Invenții și Inovații de la Deva, dar a mai primit încă zece distincții. Performanța este cu atât mai mare având în vedere că la ediția din acest an a INVENTCOR au fost jurizate peste 300 de invenții din 31 de țări.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button