News

Masa de Paște mai scumpă în acest an

Costurile cu masa de Paște pentru cel mult șase persoane au crescut cu aproape 40% anul acesta, spre deosebire de 2024. Nu doar carnea de miel este mai scumpă, ci și zarzavaturile necesare pentru prepararea mâncării, fructele sau dulciurile.

Carnea, în general, are o scumpire de aproximativ 4% conform analizelor Institutului Național de Statistică (INS). 

Indiferent de produse, de ce produse vorbim atunci când vine vorba despre carne, nu doar aceste preparate au scumpiri comparativ cu anul trecut. Legumele, fructele înregistrează creșteri de preț semnificative față de Paștele trecută. De asemenea, dulciurile se cumpără mai scump, comparativ cu anul trecut, și chiar și ouăle au creșteri de preț.

Dintre toate produsele pe care le punem pe masa de Paște, legumele au unele dintre cele mai mari scumpiri. Ceapa verde ne costă cu aproximativ 10% mai mult față de anul trecut, iar usturoiul verde ne costă cu aproximativ 18% mai mult în 2025 față de 2024, scrie antena3.ro. Între 2 și 3 lei plătim pentru fiecare legătură de ceapă sau usturoi verde. Producția mai slabă de anul trecut este unul dintre motivele acestor scumpiri.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button