News

Alimentul care ar putea reduce riscul de cancer

Ciupercile sunt extrem de benefice pentru sănătate și ar trebui consumate de câte ori aveți ocazia. Acest articol descrie substanțele nutritive ale ciupercilor și modul în care acestea vă pot ajuta corpul și proteja sănătatea.

Inflamația este o parte a procesului multor boli diferite, inclusiv boli de inimă, artrită, tulburări autoimune și cancer. S-a demonstrat că ciupercile au efecte antiinflamatorii, care pot reduce riscul și severitatea bolilor. Ciupercile au o serie de metaboliți bioactivi diferiți, care sunt substanțe produse în timp ce acestea sunt digerate. Acești metaboliți bioactivi sunt responsabili de efectele antiinflamatorii ale ciupercilor.

Ciupercile furnizează, de asemenea, antioxidanți naturali. Antioxidanții sunt substanțe chimice care inactivează radicalii liberi. Aceștia sunt molecule instabile produse în timpul proceselor celulare și care pot dăuna organismului în multe moduri diferite. Radicalii liberi sunt produși în cantitate mai mare atunci când organismul este supus stresului sau expus la alimente nesănătoase și substanțe chimice.

De asemenea, pot contribui la apariția cancerului, a bolilor de inimă, a bolilor de ficat și a bolilor pulmonare. Mai multe componente și subproduse diferite ale ciupercilor exercită efecte antioxidante asupra organismului.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button