Doliu printre pofticioși: a murit cofetarul care a inventat prăjitura Tiramisu
Roberto Linguanotto, „părintele tiramisului”, a murit în Italia la vârsta de 81 de ani. El este considerat autorul rețetei clasice de tiramisu.
Desertul este atât de popular în lume încât există chiar și o Mișcare Mondială a iubitorilor de tiramisu, care organizează campionate mondiale de pregătire a desertului.
Un om timid, rezervat, un muncitor mare și pasionat, care a trăit mulți ani în străinătate, exersându-și meseria printre cuptoare și sobe în numele dulciului, înainte de a se întoarce în Veneto natal. La sfârșitul anilor 1960, el a fost inventatorul versiunii moderne de tiramisu. La acea vreme, patiserul era la începutul carierei și lucra într-un renumit restaurant din centrul orașului Treviso, „Beccherie”, unde desertul fusese gândit ca o variantă a clasicului zabaglione, conceput pentru bărbații care frecventau o casă de întâlniri din apropiere. De aici provine numele „tiramesù” și, prin urmare, tiramisu, scrie La Repubblica.
Oaspete frecvent și pasionat al Cupei Mondiale Tiramisù , unde și-a făcut ultimele apariții în cadrul competițiilor și ceremoniilor de premiere, Linguanotto a fost, de asemenea, foarte popular printre colegii săi.
Iar organizatorul competiției, Francesco Redi, îi dedică un gând plin de emoție: „Ne amintim de el cu afecțiune și cu acea dulceață care ne-a caracterizat mereu felurile. El și familia lui ne-au susținut încă de la început și îi suntem recunoscători. pentru că fără invenția lui această mișcare mondială a iubitorilor de tiramisu nu ar exista”.