News

Doi români, exemple de succes pe Insula Jersey: de la bucătari la proprietari de restaurante, unde se servesc mici

Doi români care și-au construit carierele pe Insula Jersey, cea mai mare dintre Insulele Canalului Mânecii, au ajuns subiect de reportaj la BBC, fiind considerați exemple că „visele pot deveni realitate”. Stabiliți pe insulă din 2009, aceștia conduc acum propriile restaurante. 

Primul dintre ei a început ca bucătar și, după ani de muncă, a reușit să cumpere Roseville Bistro în 2017, alături de soția sa. Restaurantul oferă preparate tradiționale românești, inclusiv celebrii mici, alături de alte specialități.

“Am venit în Jersey inițial pentru experiență și mi-am continuat pregătirea ca bucătar. Am început din nou de jos, dar în curând am ajuns șef bucătar, ca și cum aș fi fost în România. Acum, mi-am împlinit visul de a avea propria afacere aici”, a declarat el pentru BBC.

Cel de-al doilea român a deschis luna aceasta restaurantul The Wave, în Havre de Pas, după 10 ani în care a lucrat ca bucătar-șef. Acesta își dorește ca afacerea să devină una de familie și se bucură deja de sprijinul localnicilor.

Povestea celor doi demonstrează că determinarea și pasiunea pot transforma orice vis în realitate, indiferent de locul în care începe călătoria.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button