News

Focar de INFECȚIE la o pensiune. Mâncare pe jos, saltele murdare și animale în bucătărie

O pensiune din Vâlcea a fost verificată recent de inspectorii ANPC. Controlul a scos la iveală un adevărat focar de infecție, mizeria găsită acolo fiind greu de descris în cuvinte.

Saltele murdare, așternuturi rupte, alimente expirate, animale de companie ce se plimbă prin bucătărie, mâncare gătită pe jos, sunt doar câteva din neregulile găsite de inspectorii ANPC la o pensiune din Râmnicu Vâlcea.

ANPC a anunțat printr-o informare de presă că verificările au avut loc luni, 11 decembrie, după ce Horia Constantinescu, președintele instituției, a primit o sesizare de la un consumator.

Acesta a declarat că locația este „un focar de infecție… Se vinde carne din porc mort, apoi înjunghiat!! Patronul are o fermă la Galicea, lângă Vâlcea, unde îi mor porci pe capete!!!”

Horia Constantinescu l-a informat telefonic pe omologul său de la conducerea ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, asupra acestui caz, pentru a evita pierderea de timp cu birocrația. În consecință, o echipă ANSVSA a mers de urgență la locul respectiv.

Comisarii ANPC au găsit la pensiune o serie de nereguli grave și au dat amenzi de 19.000 de lei, oprind definitiv de la utilizare produse fără elemente de identificare și caracterizare, expirate și cu modificări organoleptice.

Ei au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru două camere de cazare verificate, singurele libere, la momentul controlului și au propus închiderea temporară a pensiunii pe o durată de cel mult șase luni.

sursa: https://seintamplainvalcea.ro

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button