Cât va costa carnea de miel pentru Paşte
Mai sunt aproape trei luni până la Paşte, nici măcar postul nu a început, dar unii românii au început deja să se pregătească de masa bogată alături de cei dragi.
Nu se printează încă reţelele de friptură ale lui Bontea sau Scărlătescu, dar, în ferme, au apărut primii miei ce vor fi vânduţi în aprilie, iar clienţii au început să-şi „rezerve” mielul dorit de pe acum. Asta le-ar putea asigura şi un preţ mai bun faţă de perioada sărbătorilor, când kilogramul de carne se vinde mult mai scump datorită cererii numeroase.
Încă nu a fost stabilit preţul exact, însă ciobanii estimează că un kilogram de carne viu va costa în jur de 20-25 de lei, respectiv 40-45 de lei kg de carne la carcasă.
Anul acesta, Paştele ortodox şi cel catolic sunt în aceeaşi zi, pe 20 aprilie şi deşi suntem la final de Gerar, deja în ferma au apărut primii miei. Unii dintre ei vor ajunge şi la 25 de kg până la Paşte.
Cu toate acestea, sunt mulţi cei care vin la stână să arvunească deja mielul de Paşte, aici la sursă preţurile se mai negociază, anul trecut din cauza că mieii au fost prea mari mulţi fermieri au rămas cu ei nevânduţi, în aceste cazuri soluţia ciobanilor este să-i trimită străinilor.