News

Cum se fac mucenicii de dietă


Fie că sunt fierți, fie că sunt făcuți la cuptor, toată lumea așteaptă cu nerăbdare să savureze tradiționalii mucenici. 

În ceea ce privește sănătatea, dacă nu avem nicio problemă mai ales cu glicemia, dacă nu suntem într-un proces de slăbire sau nu avem probleme cu obezitate, atunci sunt ok. Totuși, dacă suntem într-una din aceste situații, atunci e bine să consumăm în cantitate mică.

Dacă vrem ca mucenicii să fie și sănătoși, nu doar gustoși,  nutriționistul Ana – Maria Demetrescu ne recomandă să folosim făina integrală pentru mucenicii moldovenești.

„Dacă vrem, totuși, să îi facem și mai sănătoși, putem să îi facem cu făină integrală și eventual să îi nu îi ungem cu miere sau cu sirop de zahăr. Atunci ar fi o variantă mai ok. O dată pe an nu cred că este o problemă dacă consumăm.

În cazul în care îi avem pe cei moldovenești, ar fi bine să fie ca și gustare între mese sau la micul dejun, de exemplu cu o cană de ceai. Dacă vorbim despre mucenicii muntenești, ei pot fi consumați ca și desert la finalul mesei sau la micul dejun. În felul acesta, nu o să ne afecteze sănătatea și nici nu o să ne crească foarte mult glicemia”, a mai precizat nutriționistul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button