Trebuie să vezi asta!

Cele mai bune alimente care stimulează imunitatea pe care să le consumi în timpul iernii

Anumite alimente integrale devin deosebit de importante pentru menținerea sănătății în timpul sezonului de iarnă. Alimente precum legumele rădăcinoase, citricele, nucile și fructele de pădure sunt bogate în nutrienți, cum ar fi vitaminele A, C și D și antioxidanți care pot întări imunitatea.

Un sistem imunitar puternic este esențial în vremea rece, deoarece bolile respiratorii pot înflori în această perioadă.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) raportează o sursă de încredere că cazurile de virus respirator acut sunt în prezent ridicate în Statele Unite, cu un număr tot mai mare de persoane care solicită asistență medicală pentru boli respiratorii acute. Aproximativ 1 milion de persoane din SUA sunt spitalizate în fiecare an pentru boli legate de virusurile respiratorii. Aproximativ 100.000 de oameni mor anual din cauza acestor boli, variind de la gripă la COVID-19 și virusul respirator sincițial (RSV).

Majoritatea bolilor respiratorii, cum ar fi răceala și gripa, apar în lunile de iarnă. Un studiu notează că un răspuns imunitar în interiorul nasului este inhibat în timpul vremii mai reci, ceea ce face ca bolile respiratorii superioare să apară mai probabil. William Schaffner, MD, specialist în boli infecțioase și profesor de medicină la Universitatea Vanderbilt din Tennessee, a declarat pentru Healthline că apropierea este un factor.

„Petrec mai mult timp în interior, înghesuiti împreună în timpul iernii, când este frig afară”, a spus Schaffner. „Pentru a amplifica această apropiere, călătorim, petrecem și ne adunăm cu familia și prietenii în această perioadă a anului. Aceste contacte personale apropiate oferă oportunități ample pentru ca acești viruși respiratori să se răspândească de la o persoană la alta.”

 

În plus, rinovirusurile și virusurile gripale care provoacă boli respiratorii tind să rămână infecțioase mai mult timp pe vreme mai rece și mai uscată.

„Iarna este o perioadă cu umiditate scăzută și s-a demonstrat că particulele de virus rămân suspendate în aer mai mult timp în condiții de umiditate scăzută, crescând astfel capacitatea lor de a infecta pe alții”, a spus Schaffner.

 

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button