NewsȘtiri

Târgujienii care nu taie ambrozia răsărită pe terenurile lor riscă amenzi de până la 20.000 de lei

Poliția Locală Târgu Jiu informează proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie că au obligația legală de a lua toate măsurile necesare pentru distrugerea acesteia, în scopul prevenirii consecințelor negative pe care le are asupra sănătăţii populaţiei.

În perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie, proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligația de a desfășura periodic lucrări de întreținere prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice . Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.
”În perioada 𝟭-𝟭𝟱 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 polițiștii locali vor efectua primul control în teren și în situația în care la data efectuării controlului se constată prezența ambroziei pe terenuri se va aplica sancțiunea “AVERTISMENT”. În perioada 𝟏𝟔 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 – 𝟑𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 polițiștii locali vor efectua al doilea control asupra terenurilor contravenienților sancționați cu sancțiunea “AVERTISMENT” și în situația în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru distrugerea ambroziei, se vor aplica sancțiuni contravenționale după cum urmează: amendă de la 𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟓.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 pentru persoanele fizice; amendă de la 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟐𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 pentru persoanele juridice” se arată într-un comunicat al Poliției Locale fin Târgu Jiu.

Ambrozia este o plantă perenă, cu răspândire agresiv-invazivă. Perioada de polenizare este lungă, de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii octombrie. Mai, iunie și începutul lunii iulie, când planta se află în stare vegetativă, fără a elibera polen, reprezintă perioada optimă în care se poate face eradicarea plantei. De la an la an, tot mai multe persoane dezvoltă alergie la ambrozie, iar vârsta de debut a simptomelor este tot mai mică. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne implicăm pe termen lung în lupta împotriva ambroziei.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button