Societate

Reducere vârstei de pensionare. PSD și PNL, puse la zid. Deputat: Îi fierb pe oameni la foc mic de ani de zile

Deputatul USR Radu Miruță critică din nou partidele aflate la guvernare după ce Comisia de Muncă din Camera Deputaților a decis, marți, să amâne până pe 14 martie, dezbaterea pe tema celei de-a treia legi de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Radu Miruță acuză că liderii PSD Gorj îi păcălesc pe angajații Complexului Energetic Oltenia, când promit că vor rezolva problema reducerii vârstei de pensionare în minerit și energie. În plus, deputatul USR afirmă că PNL s-a opus mereu Legii nr.197/2021 de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare. “PSD găsește, de fiecare dată, beneficii pentru cine “trebuie”, nu pentru cine muncește! Și o spun apăsat, mai ales după ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Ministerul Muncii (PSD) a declarat, cu subiect și predicat, astăzi, în Comisia de muncă și protecție socială (protecție doar cu numele), că NU susține proiectul de pensionare a minierilor și energeticienilor, proiect aflat în Parlament (PLX 618/2022). Președintele Comisiei, PSD, nu a dorit să supună la vot, marți, acest proiect de lege. În dispreț total și față de oamenii care au fost puși pe drumuri – reprezentanți ai celor afectați de această lege din toată țara, care au venit în Parlament să-și susțină punctul de vedere. Mai mult, am întrebat în Comisie care este soluția Ministerului pentru oamenii rămași sub cerul liber, dacă tot declară cinic că Guvernul nu susține o lege dreaptă pentru minerii si energeticienii din producție. Și… TĂCERE. Ministrul secretar de stat a tăcut, a lăsat întrebarea mea simplă și clară fără răspuns. PSD îi păcăleşte, în Gorj, pe oameni că îi susține, dar la Guvern, ministrul PSD ia decizii radical diferite. PNL s-a împotrivit dintotdeauna acestei legi care ar putea să facă minerilor dreptate. Îi fierb pe acești oameni la foc mic de ani de zile. O parte din Curțile de Apel din țară consideră că legea 197/2021 este aplicabilă și pentru trecut, altele doar pentru prezent. Până când și Justiția va decide cum rămâne cu acest subiect, un lucru este cert: PSD minte cu nerușinare și când are puterea ia decizii împotriva omului simplu, care muncește sau a muncit. Am mers astăzi în Comisie, împreună cu ai mei colegi, decis să susținem și să votăm orice variantă care închide, corect, acest subiect. Dar, se pare că nu aceasta este problema”, a conchis Radu Miruță.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Domnule Deputat asta este parerea lor ca ne prostesc ,o sa vina vrema sa deconteze pentru aceasta bataie de joc ! Toate la timpul lor! Numai prostii ii vor vota pe aceste scursuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button