News

Peste 3.000 de pacienți s-au prezentat la Cabinetul ORL din Ambulatoriul Integrat al SJU Târgu-Jiu

În ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, pacienții pot beneficia de experiența unor medici bine pregătiți care efectuează consultații de specialitate și tratamente de ambulatoriu.
„La Cabinetul ORL din ambulatoriu își desfășoară activitatea medicul primar Liliana Predescu, un specialist cu experiență de peste două decenii, competent și bine pregătit. Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, medicul Liliana Predescu a demonstrat de-a lungul anilor că are vocație pentru medicină, relația dumneaei cu pacienții fiind bazată mereu pe profesionalism, respect și comunicare. Otorinolaringologia (ORL) este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.
De la începutul acestui an și până în prezent, la Cabinetul ORL din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost consultați peste 3.100 pacienți (dintre 2004 pacienți în baza unui bilet de trimitere). În baza biletului de trimitere, pacienții beneficiază de consult medical, audiogramă, tamponamente, extracție corpi străini conduct auditiv extern sau nas, administrare tratament prin puncție IV, aerosoli, administrare tratament prin injectare i.m. și toaletă auriculară, aspirație.
„De la începutul anului am consultat peste 3.100 de pacienți. Vorbim despre pacienții care vin la cabinet în baza unui bilet de trimitere și a unei programări, dar și de consulturile interdisciplinare trimise de secțiile spitalului, de pacienții care trebuie consultați pentru a putea întocmi fișa auto. Vin pacienți adulți, atât din categoria de vârstă activă profesional, cât și pensionari”, a spus doctor Liliana Predescu.
Dacă nu aveți bilet de trimitere de la medicul de familie, la acest cabinet un consult medical costă 70 lei, iar serviciile de care pot beneficia pacienții contracost sunt, de asemenea, la prețuri mici: audiograma-60 lei, toaletă auriculară, aspirație (spălătura) -60 lei, aerosoli-60 lei etc.
Pacienții care doresc să se programeze la o consultație medicală contracost la Cabinetul ORL din Ambulatoriul Integrat trebuie să sune la numărul de telefon 0741151346 sau să vină în policlinică și să discute cu registratorul medical care le va face programare. Programarea se face într-un timp cât mai scurt, de regulă fiind vorba despre două sau trei zile, în limita disponibilității” se arată într-un comunicat de presă al SJU Târgu Jiu.
Când trebuie să consultaţi medicul otorinolaringolog:
• Dificultate în respiraţie nazală
• Curge nasul
• Disconfort sau durere în sinusul maxilar, dinţii maxilarului superior, temple, în rădăcină şi partea din spate a nasului
• Tulburări ale mirosului
• Dureri în jurul ochilor şi frunţii, de multe ori se extinde la templele sau din spate a capului
• Umflarea frunţii şi pleoapei superioare
• Umflarea ţesuturilor moi a obrajilor, buzei superioare
• Creşterea ganglionilor limfatici din apropiere urechii, nasului şi gîtului.
• Febră, dureri de cap, o deteriorare puternică în sănătate – aceste simptome nu înseamnă neapărat că aparţin bolilor ORL, dar în cazul în care sunt asociate cu oricare din cele enumerate mai sus – atunci ai nevoie pentru a consulta un medic ORL.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button