Societate

Investiție de peste 55 de milioane de euro în Gorj

Consiliul Județean Gorj va moderniza, cu zeci de milioane de euro, fonduri europene, două drumuri județene, în lungime totală de aproximativ 60 de kilometric.

Este interes mare din partea constructorilor pentru modernizarea drumurilor județene Brănești, Aninoasa, Vladimir-Hurezani și Târgu-Jiu-Țicleni.

Pentru cel din urmă au fost depuse 8 oferte la licitația organizată de Consiliul Județean Gorj, iar pentru primul, 6.

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, anunță că ofertele au intrat în perioada de evaluare în urma căreia vor fi desemnați constructorii care se vor ocupa de lucrările de modernizare.

Șefii județului au obținut fonduri europene în valoare de peste 55 de milioane de euro pentru realizarea celor două investiții.

“La data de 29 martie 2024, în urma anunțului publicitar din 7 februarie 2024, am primit opt oferte pentru execuția lucrărilor pe segmentul de drum județean 663A, ce va facilita o legătură îmbunătățită între Târgu-Jiu și localitățile Botorogi, Văcarea și Țârculești – intersecție cu DJ 663 și drumul județean 674A ce traversează localitățile Țârculești (DJ 663A) – Țicleni (DJ 675), marcând un pas semnificativ în direcția accesibilității și conectivității regionale. Evaluarea acestor oferte a început, luni, 1 aprilie 2024. Simultan, evaluăm propunerile tehnice și financiare pentru modernizarea drumului județean 662, Capu Dealului-Gilort-Pârâu-Groșerea-Aninoasa-Bibești-Andreești-Vladimir-Totea-Totea de Hurezani-Hurezani, până în DN 6B.Ambele programe sunt finanțate prin Programul Regional Sud-Vest 2021-2027 și reprezintă investiții cruciale pentru asigurarea unei mobilități durabile și reziliente la schimbările climatice și presupun modernizarea a peste 60 km de drumuri județene. Ambele proiecte, cu o valoare totală estimată la 55 de milioane de euro, inclusiv T.V.A., sunt finanțate prin fonduri europene și de la bugetul propriu al județului” au transmis reprezentanții Consiliului Județean Gorj.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button