Societate

Critică federațiile din CE Oltenia. Deputat: Fie s-au lăsat prostite, fie n-au realizat prostia care se întâmplă

Deputatul USR taxează lipsa de atitudine a federațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia la momentul în care a fost pusă în dezbatere legea austerității, care afectează veniturile angajaților CEO.

Radu Miruță a reacționat după ce federațiile din CE Oltenia au cerut conducerii companiei să urgenteze demersurile pentru scoaterea CEO de sub incidența legii austerității. Deputatul nu crede în aceste demersuri. Radu Miruță taxează lipsa de atitudine a federațiilor sindicale la momentul în care a fost pusă în dezbatere legea austerității, care afectează veniturile minerilor și energeticienilor. “Eu văd că federațiile cer lucrurile acestea pe la interviuri și pe o voce cu jumătate de gură sub presiunea faptului că trebuie să spună și ele ceva. Când vrei să rezolvi o problemă, există mecanisme mai proeminente prin care să facă asta. Legea austerității a fost trecută prin angajarea răspunderii în parlament și n-am văzut nicio solicitare a acestor federații la parlamentarii de Gorj, n-am văzut niciun punct de vedere cu privire la faptul că PNL a acceptat și a încuviințat trecerea unei astfel de legi, pentru că, să ne fie destul de clar că PSD nu putea face prostia asta, dacă PNL nu ridica mâna și nu era de acord. PNL este cel care a crescut taxele românilor, pentru că i-au încuviințat lui Ciolacu toată această bătaie de joc. Federațiile sunt măsurate, dacă obțin rezultate sau nu, nu dacă se prefac. Ca să obții rezultate, trebuie să fii un pic mai vehement și trebuie să urmărești lucrurile astea la momentul conceperii lor. A fost în dezbatere publică acest lucru și nu s-a prea întâmplat mare gâlceavă, doar noi, în parlament, ne-am chinuit și-am votat împotrivă și am încercat, sub presiune publică, să creăm o masă critică care să voteze împotrivă. Ce s-ar fi și întâmplat dacă PNL ar fi rămas cu adevărat un Partid Național Liberal, nu doar o anexă a domnului Ciolacu. E doar o chestiune de timp până când toți minerii și energeticienii vor conștientiza cât de mare și de gravă este pentru pielea și pentru buzunarul lor consecința votului de acum o săptămâna, din Camera Deputaților și din Parlamentul României. Și acest vot s-a întâmplat cu bătaia de joc a unora dintre sindicate, care fie s-au lăsat prostite de către domnii Weber și Iordache, fie n-au realizat prostia care se întâmplă, pentru că au fost pe lângă”, spune parlamentarul.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Cati dintre acesti colectori de cotizatii, asa zisii lideri sindicali, au curajul sa jure in biserica , cu mana pe biblie ca au militat neconditionat pentru drepturile salariatilor? Nici unul,toti au urmarit doar castiguri proprii, de orice natura in detrimentul bietilor oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button